Raskausviikko 19

Tänään rv 19+1. Siis miten tämä aika menee näin nopeasti? 😦
Ihanat symfyysi kivut on palannu. Nuo ah niin tutut ihanat kivut palas tähänkin raskauteen muistuttamaan olemassa olostaan. Toivottavasti tälläkin kerralla saisin lähetteen akupunktioon. Auttoi viime kerralla!

Kuva: Google

Akupunktiossa neuloja laitetaan korviin, päähän ja polvien alapuolelle.

Tukivyötä olen alkanut käyttää tällä viikolla. Ja sikiön liikkeet tuntuu välillä todella ahdistavilta. Bebe myllertää ainakin maate mennessä niin, että maha nahka tuntuu jotenki ”väsyneeltä”. Tällä viikolla maha suorastaan pomppasi esiin! Hui.. Kohdun kannattimetkin venyvät, mikä tuntuu etenkin asennon vaihdoissa.
Kävin myös uudestaan lääkärillä, ja kohdunsuun ympäristö on alkanut pehmetä. Kohdunsuu oli tiukasti kiinni. Tästä lääkäri ei ollut huolissaan. Mutta koska supistuksia on alkanut tulla päivittäin, otti lääkäri bakteeriviljelyt (ilmeisesti streptokokkia varten?)
Kohdunkaulaa oli jäljellä sen n.3cm. Laittoi äitipolille pyynnön kohdunkaulan tarkastusta varten. (Käy kuulemma kätevästi samalla ku ultralla katsellaan)
Rakenneultraan on tasan 13 päivää. (Ihan niin kuin laskisin. 😂)
Herra M:n sukulaiset kyselee koko ajan kumpaa sukupuolta bebe mahtaa olla. Ei  taineet tajuta ettei bebe välttämättä halua vilautella meille tuollon.. Herra M on edelleen sitä mieltä, että ei välttämättä halua sukupuolta tietää. Mutta minä kyllä haluan jos se mahdollista vain on!
Muutenkin saa kattella vanhoja vauvan vaatteita läpi, ja katsella tarviiko jotain. Teen sen vasta ku rakenneultrassa on käyty.. Jos jotain nyt sitten onkin vialla.
Kehto on valmiina odottelemmassa kellarin perukoilla. Ja vauvan pesä löytyy (tosin hehkeän vaaleanpunaisena.) Tein tytölle viime raskudessa.

Herra M on suunnitellu taas koko viikonloppunsa valmiiksi. Ja joku kaunis päivä pitäisi käydä Helsingissä. Käymässä Herra M:n perhetutuilla. Herra M on vetkutellu siellä käyntiä. Lähinnä sen takia, että viimeksi käytiin siellä puolessa välissä tytön raskautta. 😆 Eli huutia on luvassa. Herra M aloitti eilen dieetin. 😅
Aloitin itselleni pitkien villasukkien teon eilen. Kello oli jotain puoli kaksitoista yöllä, kun maltoin mennä nukkumaan. Kattelin kuvio malleja villasukan kärkiosaan ja jotenki vaan aika meni nopeasti.

Itse en käy vaa’alla, kun vasta rakenneultran jälkeen. Ahdistaa pelkkä ajatus vaa’an lukeman noususta. Vaikka vaaka näyttikin -3kg rv 16. Mutta silti. Toisaalta puolenvälin jälkeen painon vasta pitäisi alkaa nousta. En vain haluaisi paisua ku pullataikina. (Näin kävi viime raskaudessa) Eikä mun mielestä raskaana olevan kuulukkaan. Mitenhän käy. Sen näkee sitte 😂

Odottelen sitä päivää, kun pääsen sinne rakenneultra huoneeseen. Ehkä sen takia, että melkeen joka öiset painajaiset loppuisivat! Näen melkeen, joka yö jotain painajaista. Alkuraskaudessa hormoonit aiheutti ne, ja nyt ultra odottelu 😂

Ajattelin käydä tänään ostamassa äitiyslegginsit.. Jotenki ahistaa nuo normaalit. Ja ne housut tosissaan tippuu 😃
Niitähän pystyy pitämään sitten myös synnytyksen jälkeen. Omat housut ei kuitenkaan sovi heti päälle.

Kuinkakohan paljon tuo bebe mahtaa painaa 15pv. Muistelisin, että poika painoi 340g ja tyttö 370g. Kumpa ei yli 400g. Mulla on molemmista mennyt lähelle se, että kun lisää yhden nollan perään on vauvan syntymä paino nenän edessä. Poika paino 3,5kg ja tyttö 3,7kg. Eli ihan kevyeet lintuset. 😂 Ja siis nimenomaan rakenneultran painoarvion perään tuo nolla.

Kuva: Google

Luulen, että kirjoittelen seuraavan kerran rakenneultra kuulumisia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *