Raskausviikot 29-30 ūüėö

En kerinny tehdä erillisiä viikko päivityksiä.
Mutta tänään 30+1!
Siisp√§ en√§√§n 10 viikkoa laskettuun ūüėć

Bebe t√§ytt√§√§ koko kohdun.. Ja neuvolassa k√§vin t√§m√§n viikon tiistaina. Puhuin neuvolassa erityisesti siit√§, ett√§ arvioiko joku beben koon ennen synnytyst√§.. Mullehan on annettu arvio, ett√§ bebe tulee painamaan sen n.4kg. Neuvolat√§din mielest√§ bebe on ainakin toistaiseksi vatsan p√§√§lt√§ kokeiltuna normaaleissa mitoissa. Mulla on verensokerit pysyny hyvin tasapainossa, eli sen perusteella ei oo mit√§√§n h√§t√§√§. Tied√§n et neuvolal√§√§k√§ri on rv 36, mutta jo viimeksi t√§m√§ l√§√§k√§ri kyseli¬† aiempien lasten syntym√§painoja.. Sf-mitta menee yl√§k√§yr√§ll√§ koko ajan paitsi nyt oli l√§hemp√§n√§ keskik√§yr√§√§, ja bebe ei varsinaisesti en√§√§n potki vaan m√∂yry√§√§. Ja v√§lill√§ saa t√∂kki√§ mahaa, ett√§ jonkun liikkeen tuntis. Mulla on ollu my√∂s supistuksia, ja n√§iden supistusten aikana my√∂s kovaa paineen tunnetta alap√§√§ss√§.. K√§vin l√§√§k√§rill√§ ja kohdunkaula oli lyhentynyt 2cm:iin, ja pehmentynyt.. Eli laittoi l√§hetteen sis√§suun tarkistukseen ultralla √§itiyspoliklinikalle. K√§vin antamassa seuraavana p√§iv√§n√§ pissan√§ytteen labrassa. Ja samalla kontrolloitiin sappiarvoja. √Ąipp√§polilta soitettiinkin samana p√§iv√§n√§ ja sain ajan seuraavan viikon maanantaille. Eli aika nopeasti. Itse en uskonut noissa n√§ytteiss√§ tai kohdunsuulla olevan mit√§√§n kummallisuuksia.

Meill√§ arki rullaa pitk√§lti p√§iv√§ p√§iv√§lt√§. Ja nyt vasta hokasin, ett√§ √§ipp√§lomakin alkaa jo enskuussa ūüėć Tai no mik√§ loma.. Mik√§ se sellanen on? Sy√∂t√§v√§√§?

Löysin prismasta sokeritonta suklaata. Stevialla makeutettua tosin. Mutta kuulemma saa syödä.

Tein ns ”karppaus” kakkua √§itienp√§iv√§n√§. Hyv√§ll√§ omallatunnolla s√∂in!!!! Ja hyv√§√§ oli. Sokerit on ollu erinomasia. Eik√§ ole ylityksi√§ tullu kertaakaan.

Viime neuvolassa paino oli -3kg. JES! Ehk√§ olenki hein√§kuun lopussa viel√§ kes√§kunnosssa ūüėā Sain suorastaan kehut neuvolat√§dilt√§. Itseh√§n en hirve√§sti tuota painoa vahtaa. Tuntuu jotenki turhalta. Mutta tippuu kun tippuu.. P√§√§ asiahan on, ett√§ vauva voi hyvin. Ja se t√§m√§n radi dieetin tarkoitus on. Dieetti perustuu siis hyviin ruokailutottumuksiin ja kuidun saantiin. Paino ei saa nousta, koska lis√§ paino heikent√§√§ entisest√§√§n insuliinin tuotantoa. Mik√§ on siis heikentynyt. Eli keho ei pysty tuottamaan tarpeeksi insuliinia sek√§ minulle, ja vauvalle. Siisp√§ ruokavaliolla yritet√§√§n v√§hent√§√§ kehoon kohdistuvaa sokeri/hiilihydraatti kuormitusta, jotta saataisiin se nyt olemassa oleva insuliinin m√§√§r√§ riitt√§m√§√§n sek√§ √§idille ja lapselle. ūüėä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *