Raskausviikko 26

Rv 26+1 🤗
Viikot kuluu, ja vatsa kasvaa!

Kävin tällä viikolla siellä lääkärissä. Ja neuvola tädillä.. Kaikki oli ok. Siellä oli joku viimesen vuoden kandi opiskelija. Oli ”hieman” jännä olla tutkimuspöydällä opetus kaniinina. 😂 Sisätutkimus tehtiin, kohdunkaula oli kiinni ja kiinteä. Oli lyhentynyt n.0,5cm viime tarkastuksesta. Eli supistukset oli hieman tehny tuhoja. Mutta ei huolestuttavasti. Viikkoja on kuitenkin jo sen 26, niin on kuulemma pieni muutos näihin viikkoihin.

Bebe porskutti sykkeillään 150+, ja sf-mitta huiteli 25cm:ssä.. Ilmankos on iso olo. Käyrä menee siis yläkäyrillä. Ja bebe ilmoitti lääkärille mielipiteensä tutkimuksen aikana. Eli ”pieni” ja pippurinen poika tulossa. Paino on kokonaisuudessa noussu 4,1kg. Kuulemma hyvä painon nousu viikkoihin.

Ja se sokerirasitus.. Paha olo oli jo labraan mennessä. Eli hyvin alkoi! Litkun join ihan janooni. (Nenästä kiinni pitäen)
Paha olo ei ois tullu varmaan jos vieressä ei ois istunu joku tupakka heppu. Hyi hemmetti sitä hajua! Alussa tuli semmonen ad/hd olo eli varmaan verensokeri nousi humisten pilviin. Bebe alko pitämään kunnon bileitä. 😂 Inhottavinta oli istua kovalla penkillä 2h.. 😕 Ja se närästys alko siinä tunnin päässä kokeen alotuksesta 😋 Mutta loppu koe meni hyvin, ja pahaolokin hävisi viimesen tunnin aikana. Kotona tuli aivan järkyttävät tärinät! Siis aivan hirveät.. 😣
Soitin seuraavana päivänä tuloksista, ja yksi arvo oli yli sallitun. Eli kotona saakin sitten mittailla arvoja. Ja kävin samana päivänä ohjauksessa. Eli diagnoosina sain raskausdiabeteksen! Oikeastaan aika hyvä, että tuo diagnoosi tuli nyt tässä vaiheessa. Kun tuo paino on noussut vain 4kg. Loppuraskaus menee ruokavaliohoidolla. Parin viikon päästä menen vielä uudestaan hoitajalle, joka on perehtynyt RaDi:n hoitoon. Tarkistellaan sokeriarvoja ja tarkastellaan diettiä.

Herra M naureskeli koko raskausdiabetekselle. Ei varmaan naurattais jos itse joutuis pistellä sormeensa, ja seurailla verensokereitaan..

No, loppu viikko on totuttelemista ruokavalioon. Ja ensviikon maanantaina/tiistaina olisi koko päivän sokerimittausta. Ja seuraavalla viikolla aamun paastoarvon mittausta. Ehkä tästä selvitään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *