Family day 28.3.2017

Aamu alkoi niinkin mukavasti, kun tuttipullon päähän saamisella. Tyttö ilmeisesti päätti kokeilla rajumpia herätys toimia 😂

Tytöllä oli aamu yllätykset housuissa.. Tai oikeastaan housun lahkeessa. Perinteiset aamukakat.. Täytyy varmaan kohta laittaa jotkut vaippaviritykset, kun siis tämä on melkein, joka aamuista.
Esikoinen nukkui vielä joten tytön pylly pesun jälkeen tyttö sai leikkiä olohuoneessa ja minä tehdä aamutoimet rauhassa.

Aika pian esikoinenkin heräsi, ja oli aamupala aika. Aamupalan jälkeen esikoinen sai raivokohtauksen. ( Tämä johtui siitä, että ei menty pelkällä toppatakilla ulos.. Ja autolla ajelelemaan..) Herra M:n auto on hajalla. Ensimmäisen korjausarvion mukaan ei kannata autoa lähteä enää korjailemaan. Mutta vielä korjaaja katsoo auton rikkimennyttä osaa tarkemmin. Tarkoitushan on ostaa kesäksi uusi auto. Eli mielummin uusi auto, kun et ostaa uuden auton hinnan verran vanhaan autoon osia.

Joka tapauksessa istutin pojan tietokoneen eteen katsomaan nallea. Mikä on aika toivotonta, koska tietokone EI TOIMI.. Tai lähinnä lagaa ja näyttö pimenee.
Tyttö jatko leikkejään, ja herra M sai jopa itsensä hinattua ylös sängystä. (Valittaen kipeitä lihaksiaan, koska oli illalla pelaamassa jalkapalloa.) Poika autteli tiskikoneen tyhjennyksessä. Mikä on hänen mielestä mielekästä. Eilen siivottiin, joten tänään sitä ei tarvitse tehdä. Herra M:n sisko ei ymmärrä, että minkä takia lapset tekevät kotitöitä. Poika tykkää imuroida, tyhjennellä tiskikonetta, levitellä puhtaita pyykkejä ja leipoa. Lisäksi poika saa laittaa likapyykki/tiskikoneen päälle. Ehkä se on osaksi kulttuuri ja kasvatus ero. Itse ajattelen asian niin, että jos lapsi nauttii kotitöiden tekemisestä niin suon hänelle sen tekemisen ilon. Ja myöhemmi lapset saavat siivota oman huoneensa, mikä on minun mielestä täysin selvä asia..

Lapset menivät päiväunille, ja minäkin yritin parhaani mukaan saada levättyä. Haasteita tuo vaan tämä maha. Kun tuntuu ettei sänkyyn mennessä saa hyvää asentoa, ja tuntuu niin kun maha painuisi sängyn läpi.  Lisäksi bebe potkii kipeän terävästi, niin ettei itse saa kroppaa rentoutettua.  Herra M ajoi koneella esikoisen pään eilen. Poika ihmettelee uutta kuontaloaan, ja tyttö silittelee veljensä hiustynkiä. 😊 Poika ei suostunut nukkumaan päikkäreitä. Vaan herätti siskonsa.. Niin ku tosi nice.. Se tietää itkua ja hampaiden kiristystä.

Lapset söivät ennen nukkumaan menoa kanaa ja jotain turkkilaista juustoa. Päikkärien jälkeen muusia, mureketta ja salaattia. Tai no tyttö söi kurkkua salaatin sijaan.

(Ajateltiin herra M:n kanssa tehdä kesällä mökille kasvimaa. Mummo antoi ”siunauksensa” idealle. Kuulemma hyvä ajatus. Näin saa sekä me, ja ehkä joku muukin ruokaa halvalla omasta maasta. Ainut vaan, että se maa pitää ensin kääntää ja kasvit pitäisi esikasvattaa. Parvekkeelle saan laitettua ainakin tomaatteja ja mansikka amppelin lapsille. Ehkä intoudun taas jonkin näköisen yrtti laatikonkin väsäämään.)

Jo ennen päikkäreitä huomasin, että vatsaa vääntää/ja kouristuttaa. Lie mikä vatsa pöpö taas iskemässä.. 😶

Lasten kanssa suunnattiin pihalla leikkimiseen.  Nyt onneksi tuo tyttöki kävelee niin ei ihan niin paljon tarvitse kumarrella. Harjotussupistuksia tulee aina seistessä ainakin se kaksi. Ja tästä syystä neuvolassa tätsy oli sitä mieltä, että sitä kumartelua olisi hyvä välttää. Ja oikeastaan kaikkea mikä niitä supisteluja auheuttaa. Nyt toistaseksi vain tuo kumartelu tekee pahaa.. Kaikesta huolimatta koko tuona aikana selvisin muutamalla supistuksella.

Tuon jälkeen siirryimme sisälle leikkimään. Poika kiukuttelee ja huutaa väsymystään.

Illalla käytiin pojan kanssa kävellen kaupassa. Reissu meni oikein odotusten mukaan. Hitaasti ja puolet matkasta jalassa roikkuen. 😁 Herra M hoiti tämän ajan tyttöä. Kotiin tullessa lapsukaiset saivat iltapalan, ja aloteltiin iltarutiineja.
Herra M makasi tämän ajan sängyssä. (Niin kuin kaikki naiset tietävät miehet olevat ”sairaita” jalkopalloilun jälkeen) Kummasti herra M sai hengailtua puoli päivää pizzeeriassa, mutta kotona sitten iski ”sairaus”… Sitten pyydellään jos minkä näköstä ”lihan” hierontaa ja huudellaan sängystä ” rakas yritä ymmärtää sattuu täältä ja täältä!” 😠 Kyllä me naiset saadaan pää kainalossa tehdä ja jaksaa.. Mua ei oo kukaan hieroskellu ku synnytyssairaalassa, ja senkin teki oma äiti!   No joka tapauksessa loppu ilta meni lapsia nukuttaessa ja yöllä suihkussa käydessä. Herra M meni perinteiselle ABC käynnille. Eli perus lapsiperhe päivä/ilta, lukuunottamatta herra M:n ABC viarailuja.   Huomenna toivottavasti molemmat lapset nukkuu päiväunet..

Tähän loppuun vielä eilinen kuva 😉

Varpaita ei enään näy! 😂 Mutta pieni iloinen kikkurapää kurkistelee masukummun alta. ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *