Raskausviikko 22, ja ruokaa!

Tänään rv 22+1. Miksi tämä aika menee näin nopeasti?! 😣

Kävin vauvan vaatteita läpi heti rakenneultra iltana. Ei tarvitse ainakaan niitä ostaa.. 😂 Yksi äitiyspakkauksellinen 50-68cm vauvan vaatteita. Ja isompia odottelemassa. Tavaratkin on jo odottelemassa käyttäjää, eli niitäkään ei tarvitse ostella. Paitsi muutama yöpaita. Tytön aikana ostin lähinnä neutraaleja värejä, ja esikoiselta jäi jonkun verta myös hyväkuntosia vaatteita. Hirveän vaikea ajatella, että mitä sen beben päälle heinäkuussa oikeen laittaa (jos siis silloin syntyy) Äitiyspakkausta en tällä kertaa ota. Vaan ostan mielummin itse, jos löytyy tarve jollekkin vaatteelle.

Syön suklaavanukkaita, vaikka ennen en oo niistä välittäny. Pelkään sitä, että bebe painaa syntyessään n.4kg, ihan kätilönkin arvion mukaan. Mikä on täysin mahdollista! Varmaan täytyy palauttaa pää maanpinnalle, ihan vaan ettei paino nouse samaan tahtiin ku tyttöä odottaessa. Tiedän kyllä, että usein tässä vaiheesaa raskautta ruokahalu saattaa lisääntyä. Ja tosissaan neuvolassakin sanottiin, että painon oikeastaan pitäis vasta tässä vaiheessa alkaa nousemaan. Eli sinänsä ei hätää.

En tiedä mikä ihme pakko tytöllä on läiskiä mahaan. Tai sitten se vaan töröttää tossa edessä.. Poika potkii ihanasti edelleenkin kohdunkannattimiin. Painoarviohan oli n.420g rakenneultrassa, vastasi paria päivää isompaa. Ja istukka on tuossa edessä, ei pitäisi vaikuttaa synnytykseen..  (näin oli myös esikois pojasta) Pituutta bebellä oli 24,5 cm. Eli pitkä poika tulee olemaan. Maha on pyöristyny mukavasti tällä viikolla. Ja oon super hyper hyvä kolhimaan sitä joka paikkaan.. Pieniä arviointi virheitä. 😂
Huomasin parina päivänä, että oli tullu vähän verta.. Ei mitenkään huolestuttavasti. Mutta kipujen jälkimaininkeina. En huolestu ku ei muuten oo kipuja, ja verta lorahdellu. Bebe liikkuu normaalisti (lähinnä mönkii ja hikottelee).

Jättiläin pötsi! 😂

On muuten aika huikea ajatella, että suomen pienin keskonen on ollut 370g ja 31cm pitkä tyttö. Ja maailman pienin keskonen on ollut 220g ja 22cm pitkä, syntynyt rv 25. Ja myöskin tyttö. Jotenkin outoa ajatella, että joku on voinut painaa noinkin vähän.. Tyttö painoi rakenneultrassa tuon 370g ja poika 340g. Ja tämä uusin tulokas yli 400g.. Samalla mönkii mieleen ajatus, että jo muutaman viikon jälkeen bebellä voisi olla mahdollisuuksia selvitä kohdun ulkopuolella. (Toivottavasti pysyisi masussa rv 37 asti 🖒) Ihan vain senkin takia, kun tuo meidän synnäri ei ota alle rv 36 synnyttäviä äitejä vastaan.. Eli sikäli oisi kiva ettei tarveis helsinkiin asti lähteä! Samalla tässä aloin ajattelemaan, että miten osaan lähteä synnärille ku kuuluisat supistukset alkaa.. Tyttöä synnyttäessä supistukset koveni siinä kohtaan kun olin auki 6-7cm. 😣 Pojasta taas supisteli pari päivää 2-4min välein.. Ja silti tarvittiin oksitosiini tippaa. 😟 En nyt kumminkaan haluaisi kotiin synnyttää, johan siinä tulis itse kullekki traumat. Ja en taas sitten liian aikasin sairaalaankaan halua lähteä, ettei supistukset lysähdä. 🤔

Kävin kolmannella äitiysneuvola käynnillä tällä viikolla. Oli mukava nähdä neuvolatäti kuuden viikon tauon jälkeen.

Paino: +550/vk (lähtöpainoon 600g)
RR: 104/75
Sf-mitta: 21cm (mukavasti yläkäyrillä mennään)
Syke: 140+
Liikkeet: ++

Verenpaineista anto neuvoja. Kun tuo yläpaine on matala… Ja painosta ei sanonu muuta, kun ” esimerkillistä painon nousua”. Eli tuo nousu on täysin normaali.

Kyseli vielä tuossa sykkeiden kuuntelun lopuksi vauvan sukupuolesta. Nauroi kivasti ku sanoin, että kätilö oisi ollu ongelmissa jos ei oltais haluttu sitä tietää. 😂 Sf-mittaa mittaessa neuvolatäti naurahti, ja sano että bebe kasvaa ainakin hurjaa vauhtia.

Sokerirasitukseen laitettiin lähete rv 24-28.. Lääkäri on enskuun 18 pv. Enkä siihen mielelläni samalle päivälle ota sokerirasitusta. 😣 Muutenkin labraan saa tilata ajan, ja sen teen mielelläni samalle viikolle ku tuo lääkäri on.

Tein eilen avokaadopastaa, ja rosmariinikanaa. Herra M tykkää tuosta kanasta, ja avokaadopastaa tein ihan vain kokeilun vuoksi.  Esikoinen on aina uusissa ruoissa hieman epäluulonen.

Tähän loppuun reseptin niin voitte sitten kotonanne kokeilla. 😊

Avokadopasta

1sipuli
1rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
3avokadoa
2 rkl sitruunamehua
1 prk(150 g) ranskankermaa
ripaussuolaa
ripausrouhittua mustapippuria
250 gspagettia

Ohje:
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota hedelmälihat kuorista ja paloittele. Murskaa yhden avokadon hedelmälihat kulhossa haarukalla ja sekoita joukkoon ranskankerma.

Lisää ranskankermaseos sipuleiden joukkoon. Pirskota sitruunamehu loppujen avokadopalojen joukkoon. Kuumenna kastike sekoittaen. Lisää kastikkeeseen paloitellut avokadot ja mausta kastike. Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Rosmariinikana
Kanaa 400g, sopii mikä vain kanan osa!
Muutama rosmariininvarsi
1kpl kanalientä
Tomaattimurskaa
Ripaus sokeria
4rkl Oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset yhdessä kulhossa. Murenna kanaliemi myös sekaan. Anna kanan marinoitua n.30min seoksessa. Laita uuniin pellille tai uunivuokaan, 200 asteeseen n.20-30min. HUOM! Halutessa uunivuokaan voi lisätä vettä. Näin säästyt kastikkeen tekemiseltä. Ja kanan voi tarjoilla riisin tai perunan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *